Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer így lehet??

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
5x+3y=1
-x+2y=10 egyenlő együtthatók módszerével meglehet oldani? az első egyenletre kijött amit számoltam de a 2. ra nemjó és érdekelne hol ronottam el.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
-x+2y=10 /·5
(1): -5x+10y=50
(2): 5x+3y=1
(1)+(2)⇒10y+3y=50+1=51
13y=51 /:13
y=51/13, írjuk vissza (2)-be: 5x + 3·(51/13)=1 /-(153/13)
5x = - 140/13 /5
x = - 28/13
0