Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
406
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
alap*magasság/2 képlettel kell számolni.
Alap a vízszintes oldal, magasság a rá merőleges szakasz vagy oldal.

Mérd meg ezeket, mert nagyítás függő a méret.

2)
A: 12+16=28
B: 6*5=30
C: (6*8-6*3)/2=(48-18)/2=15
D: 8+10=18
E: 9+12=21
F: 116+16=32
G: (64-24)/2= 20

csökkenő sorrend: F, B, A, E, G, D, C

3.
felszín: 6 darab négyzet területének összege: A=6*a² = 6* 7,2² = 311,04 cm²
térfogat: alapterület * magasság = a²*a = a³=7,2³ = 373,248 cm³
2