Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
421
Egy kifutó árucikket forgalmazó áruház 35 % kedvezményt adott az eredetileg 6000 Ft-ba kerülő termékre. Mennyibe került a leárazás után a termék?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
6000-6000×(35/100)=6000-2100=3900 forintba kerül a leárazás után
0

Csatoltam képet. Mivel Olga hamarább válaszolt, így kérlek az ő válaszát jelöld megoldásnak. Csak azt mutattam meg, ha azt gondolod meg, hogy a 6000 forintos ár 65%-át számolod, ugyanazt az eredményt kapod. Ha van 10 perced, akkor érdemes megnézned a százalékszámításról szóló videómat.
https://www.youtube.com/watch?v=HBR2IjbGjTI&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=9&t=0s
Módosítva: 6 éve
0