Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, 10. osztály, szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
503
Ezt kellene a mai napig megcsinálni, ha van valaki olyan kedves és megcsinálja nekem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1.
rajzoljunk egy derékszögű háromszöget:
vízszintes vonal -12 méter egyik befogó

másik befogóval szemközti szög = 1 5 fok

15 fokkal szemközti oldal = x


x/12 = tg (15 fok)

x= 3,22 m




2. feladat:

Rajzoljunk egy derékszögű háromszöget.
egyik befogója x hosszú-ez a függőlegesen álló rúd
a másik befogó 0,8x --ez az árnyék vízszintesen
a rúddal szemközti szög = alfa

tg (alfa) = x/ (0,8x)

tg (alfa )= 1,25

alfa = 51,3 fok




3. feladat:

Derékszögű háromszög
átfogója -3méter-létra
egyik befogója x -vízszintes távolság

kettő által bezárt szög = 66

x/3= cos (66)
x=1,22

Sajnos képet nem tudok csatolni, esetleg emailben -lásd üzenet.
0

Csatoltam képet.
2