Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
544
Határozzuk meg, hogy mekkora magasságban lesz egy 8 m/s kezdősebességgel feldobott kő helyzeti és mozgási energiája egyenlő nagyságú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m*g*h=1/2*m*v^2

gh=1/2*v^2

10h=1/2*v^2


Ezután energiamegmaradás törvénye alapján:

1/2*m*v^2(kezdeti sebesség)=m*g*h+1/2*m*v^2


Leosztunk m-vel, és behelyettesítünk:

1/2*(8m/s)^2=10m/s^2*h+1/2*v^2

34=10h+1/2*v^2

Vegyük észre,hogy az első egyenletben 10h=1/2*v^2

Behelyettesítünk első egyenletből 2. egyenletbe.

32=10h+10h

h=1,6m

0