Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy férfi 50 dm2 alapterületű sílécen áll, s így 1020 Pa nyomást fejt ki a hóra. Mekkora a tömege?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
769
Ez is mára kell, le kötelezne ha megcsinálná!! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
P = 1020 Pa = 1020 N/m² (nyomás)
A (m²) = 50 dm²=0,5 m² (felület)
P=F/A

F =G = P*A = 1020 N/m² * 0,5 m²

G = 510 N = m * g
m= 510 N / 10 m/s² = 51 kg a tömeg.
Módosítva: 6 éve
3