Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az alapterülete az asztal négy lábának, ha az asztal súlya 150 N, és 15 kPa nyomást fejt ki a talajra?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
784
kérlek segítsetek nagyon fontos!!Mára kell!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
G = 150 N
P = 15 kPa = 15 000 Pa = 15 000 N/m²

P=F/A
A (m²): felület

A=F/P = 150 N / 15 000 N/m² = 0,01 m²
2