Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1165
a, Hány darab atomot tartalmaz? (6 ·10 23 )
4 C =
0,5 Al =
32 g S =
b, Mekkora anyagmennyiségű? (hány mol)
1,5 ·10 23 Ar =
6 ·10 24 F =
3 g Be =
c, Mekkora a tömege? (hány gramm)
2 N =
0,25 Ne =
1,5 Ca =
18 ·10 23 H =
Előre is nagyon köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a, Hány darab atomot tartalmaz?
4 C = 24*10²³ db C
0,5 Al = 3*10²³ db Al
32 g S = 6*10²³ db S

b, Mekkora anyagmennyiségű? (hány mol)
1,5 ·10²³ db Ar = 0,25 mol Ar
6 ·10²⁴ db F = 10 mol F
3 g Be = (1/3) mol Be

c, Mekkora a tömege? (hány gramm)
2 N = 28 g N
0,25 Ne = 5 g Ne
1,5 Ca = 60 g Ca
18 ·10²³ db H = 3 g H
Módosítva: 6 éve
3