Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
hogy kell kiszámolni ?
Három rabló, Zúzó, Törő és Haragos 110 tallért zsákmányol. A Zúzó megkapja a Haragos tallérjainak harmadát, a Törő pedig a Haragos tallérjainak felét. Hány tallért kapnak az egyes rablók?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Ez nem lehet.
0

mi nem lehet
0

Zúzó: 110 tallért
Törő 110 tallért
Haragos: 110 tallért
Zúzó kap még: 110/3=36,667 tallért, így lesz neki 110+36,667=146,667 tallér
Törő meg kap még 110/2=55 tallért, így lesz neki 110+55=165 tallér
Így Zúzó 36,667 tallért kap és Törő pedig 55 tallért
1