Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
856
Mennyi a térerősség abban a homogén elektromos mezőben, amelyben a
térerősség irányával 45 o -os szöget bezáró 40 cm hosszú szakasz végpontjai
között a feszültség 100 V ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
α=45⁰
cos45⁰= 2 /2=0,7071
d=0,4m
U=100V
E=?
U=E·d·cosα
E=U/d·cosα=100V/0,4m·0,7071=100V/0,2828m=353,6V/m=353,6N/C
0