Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-szöveges feladat...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
656
Egy téglalap alakú telek oldalainak hossza 96 m és 60 m.

Egy trapéz alakú telek párhuzamos oldalai közül az egyik 80 m-es, a két párhuzamos oldal távolsága 60 m.

Mekkora a trapéz alakú teleknek a 80 m-es oldallal szemközti oldala, ha a két telek egyenlő területű?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
96×60=((80+c)/2)×60
5760=((80+c)/2)×60
(80+c)/2=96 m
80+c=192 m
c=112 méteres a szemközti oldala
1