Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi 2 kérdés sürgős nagyon

Főoldal » Középiskola » Fizika
858
A fából 1 centiméterre kiálló szöget a harapófogóval 60 J munkával, 1500 N erővel húztuk ki. Milyen hosszú volt a szög?

Egy tele szekrényt 80 cm-rel toltunk el 1200 J munkával. Mekkora erővel toltuk a szekrényt?

Köszönöm a választ előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika, számolás, erő, hosszú
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
W = 60 J
F = 1 500 N
s = ?
------------------------
W = F · s --> s = W / F
s = 60 J / 1 500 N
s = 0,04 m = 4 cm

2.)
s = 80 cm = 0,8 m
W = 1 200 J
F = ?
-------------------------
W = F · s --> F = W / s
F = 1 200 J / 0,8 m
F = 1 500 N
Módosítva: 6 éve
1