Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-szöveges feladat...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
491
Gergő vállalta egy 20 m-szer 40 m-es téglalap alakú terület felásását. Ezért a munkáért 4000 ft jár. A gazda azt szeretné, hogy az egész, 30-m szer 60 m-es kertet ássa fel, és ezért 8000 ft-ot kínál Gergőnek. Melyikük járna jól ezzel az ajánlattal, és miért?

A: Gergő járna jól, mert 1,5-szer akkora területért 2-szer akkora bért kapna.
B= A gazda járna jól, mert ekkora területet felásásáért 9000 ft-ot kellene fizetnie.
C= A gazda járna jól, mert ekkora terület felásása 12 000 ft-ba kerülne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

Szia!
A helyes válasz a B.
20m*40m=800 m²
4000 ft : 800 m²=5
Négyzetméterenként 5 ft-ot kap.
30m*60m= 1800 m²
1800 m²*5= 9000 ft
Ez azt jelenti, hogy 1800 m²-ért 9000 ft járna.
Módosítva: 6 éve
1

800 m² 4000 forint
1 m² 5 forint

1800 m² 8000 forint
1 m²4,444 forint
Így a B a helyes
2