Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
1. Egy áruházban 7 kivit és 5 mangót vásároltunk 352 Ft-ért. Mennyibe kerül a kivi és a mangó, ha 1 mangó ára ötszöröse a kivi árának?
2. Három rabló, Zúzó, Törő és Haragos 110 tallért zsákmányol. A Zúzó megkapja a Haragos tallérjainak harmadát, a Törő pedig a Haragos tallérjainak felét. Hány tallért kapnak az egyes rablók?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
1. 1 db kivi 11 ft, 1 db mangó 55 ft
2. Zúzó 20 tallért, Haragos 60 tallért, Törő 30 tallért kap

Szerkesztés:
Mangó=y
Kivi=x
7x+5y=352 forint
5x=y
7x+5*5x= 352 forint
32x=352 forint
x= 11 forint (így megvan, hogy mennyibe kerül 1 db kivi)
7*11 ft=77 ft
352-77=275 ft
275 ft : 5= 55 ft (így megvan, hogy mennyibe kerül 1 db mangó)
Válasz: 1 db kivi 11 ft, 1 db mangó pedig 55 forint.
Módosítva: 6 éve
1