Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia doga valaki segít?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
729
Figyelt kérdés
1) A víz kémiai részecskéinek neve.

2) Miben különböznek egy mástól az elemmolekulák és a vegyületmolekulák?

3) Hogyan alakul ki a nátrium atomból a nátriumion? Írd le szavakkal, és jelekkel!

4) 5 mol H2 = …………………gramm ,

3 mol O2 = ………………gramm,

2 mol MgO = ………………gramm


18 g víz = …………….mol,

9 g víz = …………….mol,

12*1023 db H2 =……….mol = ………….g
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, molekula, dolgozat, ion
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1) A víz kémiai részecskéinek neve. víz molekula

2) Miben különböznek egy mástól az elemmolekulák és a vegyületmolekulák? elemmolekulák azonos atomokból épülnek fel, vegyületmolekulák különböző atomokból épülnek fel az atomok között kémiai kötéssel

3) Hogyan alakul ki a nátrium atomból a nátriumion? Írd le szavakkal, és jelekkel!
nátrium atom → nátrium-ion + elektron
Na → Na+ + e-

4) 5 mol H2 = ………10…………gramm ,

3 mol O2 = ……48…………gramm,

2 mol MgO = ………80………gramm


18 g víz = ……1……….mol,

9 g víz = ……0,5……….mol,

12*10²³ db H2 =……2….mol = ……4…….g
4