Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
498
Egy tóban 15 m mélyen , ahol a hőmérséklet 10°C, egy légbuborék térfogata 3 cm3 . Mekkora a légbuborék térfogata, amikor feljön a felszínre, ahol a víz hőmérséklete 20°? (A 10 m magas vízoszlop nyomása megegyezik a külső légnyomás p0= 100 kPa értékével.)
Előre is nagyon-nagyon köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
15 méter mélyen a nyomás
p₁=ró·g·h=1000·10·15=150000Pa
V₁=3cm³
T₁=283K
p₀=p₂=100000Pa
T₂=293K
V₂=?
p₁·V₁/T₁=p₂·V₂/T₂
V₂=(p₁·V₁·T₂)/(T₁·p₂)=(150000·3·293)/(283·100000)=131850000/28300000=4,66cm³
0