Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek doga!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Hogyan kell  10  hosszúságú szakaszt szerkeszteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Én derékszögű háromszöggel oldanám meg.
Pl. ha egy derékszögű háromszög befogói `1` és `3`, akkor a Pitagorasz tétel miatt: `1^2+3^2=10=c^2`, vagyis a `c = sqrt(10)`.
1