Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
291
Valaki tudna segíteni ebben? :
3-x/4 + 2x-5/6 = 1

Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3-x/4+2x-5/6=1 /×24
72-6x+48x-20=24
52+42x=24
42x=-28
x=-28/42=-14/21=-2/3
1