Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
428
5. 200 db készülékből 40 db hibás. Hányféleképpen lehet 8 készüléket úgy kiválasztani,
hogy a kiválasztott készülékek között legfeljebb 1 darab hibás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
hibás valószínűsége: 40/200=0,2
jó valószínűsége: 0,8
legfeljebb 1 darab hibás= vagy mind a 8 jó, vagy 7 jó és egy rossz
mind a 8 jó: 0,8⁸=0,1678
7 jó és egy rossz: (8 alatt 1)·0,2¹·0,8⁷=0,3355
Így a keresett valószínűség:0,1678+0,3355=0,5033
0