Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika teljesítmény

Főoldal » Általános iskola » Fizika
3761
1 ló teljesítménye 300W, mekkora munkát végez 1 óra alatt
1 ember -,,- 75W, Mennyi idő alatt végez el 450kJ munkát?

Előre is köszi:D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. feladat:
Teljesítmény: P=300 W
Ez másképpen P=300 J/s
Vagyis 1 másodperc alatt 300 J munkát végez.
1 óra = 3600 másodperc, tehát a ló összesen 3600·300 = 1080000 Joule munkát végez. Ekkora nagy számot nem szoktunk leírni, hanem 1000 J = 1 kJ (a kilo mindig ezret jelent) felhasználásával a végzett munka W = 1080 kJ

2) 75W=75J/s => 450000J/75J=6000s=100 perc
1