Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek! Ma 2-ig le kell adnom.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
327
5( x – 1 ) = 2x + 7
3( 6x + 7 ) – 2 ( 3x + 9 ) = 6 ( x + 4 )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5x-5=2x+7
3x-5=7
3x=12
x=4

18x+21-6x-18=6x+24
12x+3=6x+24
6x+3=24
6x=21
x=21/6=7/2=3,5
1