Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
Szerkessz rombuszt, ha átlói 6,2cm és 5,4cm hosszúak ! Számitsd ki a kerületét és területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kérlek segíts
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A rombusz átlói merőlegesen felezik egymást. Szerkeszteni úgy lehet hogy a 6,2 cm szakaszra oldalfelező merőlegest kell állítani, és arra felmérni a másik átló felét, azaz 2,7 cm-t.
Területe:
T=6,2·5,4/2=16,74 cm²
Kerülete
K=4·a
Az oldalt a két átló felének és az oldalból álló derékszögű háromszögből számoljuk Pitagorasz tétellel:
a²=3,1²+2,7²
a=4,11 cm
K=4·4,11=16,44 cm
0