Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
1152
Írjuk fel a kör egyenletét x^2+y^2+Ax+By+C=0 alakban, ha
a) O(0;0) és r=0,5
b)O(0;2) és P(-1;3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kor, sugár, Matematika, egyenlet, középpont
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
a)
x²+y²=0,25
1

A) x²+y²= 0,25
B) OP távolság = gyök alatt (-1 a négyzeten + 1 a négyzeten) = gyökkettő
x²+(Y-2)²= 2
1

b)
r²=1²+1²=2
x²-(y-2)²=2
1