Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Többszörös integrál

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
412
Ebben a feladatban kellene segítség levezetéssel ha lehetséges. Nagyon köszönöm, ha valaki segít benne.(A többi feladatot külön töltöttem fel)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Először kellene tudni, hogy a két görbe hol (milyen x-eknél) metszi egymást, hisz azok között a pontok között kell integrálni.
Ott metszik egymást, ahol egyenlőek:
`x^4=8x`
Lehet `x_1=0` megoldás. Egyébként oszthatunk:
`x^3=8`
`x_2=2`
Vagyis 0 és 2 közötti x-ekre kell integrálni, miközben az y az alsó függvényértéktől a felsőig megy.
8x nagyobb ebben a tartományban, tehát ezt kell integrálni: (a külső lesz az x szerinti, mert azok a konstans értékek, y azoktól függ)
`int_0^2 int_(x^4)^(8x) f\ dydx`
`int_0^2 int_(x^4)^(8x) x^2+3\ dydx`

Be tudod fejezni? (A belső integrál y szerint megy, és y szerint a függvény konstans!)
0