Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek3

Főoldal » Általános iskola » Matematika
294
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen: x alma
1. vevő: (1/2)x
2. vevő: (1/2)x×(1/3)=(1/6)x
3. vevő: (1/6)x×(1/5)=(1/30)x
4.vevő: 8 alma
Összesen
(15/30)x+(5/30)x+(1/30)x+8=x /×30
15x+5x+x+240=30x
21x+240=30x
240=9x
x=26 egész 2/3 kg volt a kosárban eredetileg
0