Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia - számolás b

Főoldal » Általános iskola » Kémia
591
Az alábbi feladatod valaki segítene megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Egyenlet: Ca(OH)2+CO2= CaCO3+H2O

Kiszámolása:
Ca(OH):74g
CO2: 44g
CaCO3+H2O: 118g


74+44=118
118=118

44g szén-dioxidot köt meg.
Mi is tanultuk pár hete ezt az egyenletet, de oldhatatlan anyagról itt nem tanultunk.

Ha valaki tudja, érdekelne a válasz.
0