Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
402
Egy 9 méter magas ház tetejéről szabadon esett egy 1,5 kg tömegű cserépdarab. Számítsd ki a cserép sebességét és mozgási energiáját a becsapódás pillanatában.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v= 2*g*h = 2*10*9 = 180 
v=13,42m/s
Em=1/2·m·v²=0,5·1,5·180=135J
0