Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek1

Főoldal » Általános iskola » Matematika
775
Egy juhász így gondolkodott:

Ha háromszor annyi juhom lenne, mint amennyi van, akkor éppen annyival lenne több juhom 700-nál mint ahánnyal most kevesebb van

hány juha van a juhásznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Most van 700-x juhom.
3·(700-x)=700+x
2100-3x=700+x
1400=4x
x=350

Jelenleg 700-350=350 juha van
0