Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trapéz alapú hasáb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
608
A vasúti töltés keresztmetszete egy húrtrapéz, melynek pérhuzamos oldalai 4,5 méter és 3 méter.A két párhuzamos oldal közötti távolság 0,7 méter.A töltés 20 méter hosszan megsérült, és teljes cserére szorul.Hány köbméter kavicsra van szükség a töltés elkészítéséhez?Rajzot is készíts!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A húrtrapéz szimmetrikus, területe felírható
T=(((4,5-3)/2)+3)·0,7=2,625 m²
Ilyen keresztmetszetű töltést akarunk kaviccsal feltölteni 20 méter hosszan
V=T·20=52,5 m³
0