Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
408
1. Egy dobozban 20 korong van. Mindegyiken más-más (1-től 20-ig terjedő) szám olvasható. A korongokat alaposan összekeverjük, majd egyet találomra kihúzunk. Mi a valószínűsége annak, hogy a kihúzott korongon olvasható szám
a) kisebb, mint 8
b) kétjegyű
c) hárommal osztható
d) a kihúzott szám számjegyeinek ősszege 10 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. 7/20 = 35%

11/20=55%

6/20=30%

1/20= 5%
0