Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
482
1. F. Egyszerre két kockával dobunk. Minek nagyobb a valószínűsége? - Annak, hogy a dobások összege nagyobb, mint 7, vagy annak, hogy a dobások összege kisebb, mint 7 ?

2. F. Egy érmét négyszer egymás után feldobunk. Mi a valószínűsége annak, hogy a dobások eredménye:
a) 3 írás és 1 fej lesz,
b) 4 fej lesz,
c) 2 fej és 2 írás lesz ?

3. F. Egy panzióban négy szoba van. A kulcsok számozatlanok. A négy szállóvendég találomra emel le egy-egy kulcsot. Mi a valószínűsége annak, hogy:
a) mindegyikük a saját szobája kulcsát vitte el,
b) ketten vitték el a helyes kulcsot ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, Feladat
Mivel dobókockákról beszélünk ezért: 6-6féle kép lehet vele dobni
összesen: 6x6=36
Dobunk a kockákkal:
1 kocka 2. kocka
1 6
2 5
3 4
4 3
5 2
6 1

P=Kedvező/összes ( ezt törbe kell írni)
P= 6/36 1/6 (szintén törben kell írni)
(mivel 6 féle képpen lehet velük dobni és ezek összege 7)
Fontos a két kockával ugyan úgy kell számolni.



2. Feladat
a) 3 írás 1 fej
mivel összeadva 4 ezért: 3/1-reciproka 3/1
b) 4 fej
ennek már kicsi a valószínüsége: itt alapból 4 ezért 1/4
c) 2 fej 2 írás
2/2 az ugye 1 egész ezért ez a legvalószínűbb

3. Feladat
4 szállóvendég van
4 szoba
annak a valószínűsége hogy mindenki a saját szoba kulcsát vitte el: 1/4
annak hogy 2 helyes 2 felcserélték
2/2-1 egész
tehát a b opcíó lesz a helyes
0