Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
478
1. Feladat
Számítsd ki a kör kerületét, ha: a) r=1,3m b) r=16/3 dm !
2. Feladat
Számítsd ki a kör sugarát, ha a kör kerülete 16,48 cm !
3. Feladat
Egy r sugarú k körbe szabályos hatszöget szerkesztünk. Mennyivel nagyobb a kör kerülete, mint a hatszögé, ha r=3,5 cm?
(Útmutatás: Egy körbe úgy szerkesztünk szabályos hatszöget, hogy a sugarat 6-szor mérjük rá a kör kerületére. Ezeket a pontokat összekötve kapjuk meg a szabályos hatszöget.)
4. Feladat
Egy kör kerülete 107 cm-rel hosszabb, mint az átmérője. Mekkora a sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az 1. és 2. feladatot a
K=2·r·π
képlettel számold ki.

3)
A kör kerülete:
K₁=2·r·π=15,7 cm
A szabályos hátszög kerülete
K₂=6·r=15 cm
A kettő különbsége:
K₁-K₂=0,7 cm

4)
d·π=d+107
d=50 cm
0