Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
961
Hozza egyszerűbb alakra a következő kifejezést!  
(a+2)^2+3(a+1)(a–1)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(a+2)²+3·(a+1)(a–1)=a²+4·a+4+3·(a²-1)=a²+4·a+4+3·a²-3=4·a²+4·a+1=(2·a+1)²
0

a²+4a+4+3(a²-a+a-1)
a²+4a+4+3a²-3a+3a-3
4a²+4a+1
Módosítva: 6 éve
0