Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
741
Murphy törvénye szerint mindig azt az alkatrészt nem találjuk, amit keresünk. A 135 szegecset tartalmazó dobozban 27 darab olyan van, amely nekünk éppen megfelelne. A dobozba markolunk. Mennyi a valószínűsége, hogy a tenyerünkbe került 10 szegecs közül

A) mindegyik megfelel a célnak

B) egyik sem felel meg?

C) 3 megfelel?

D) legalább 2 megfelel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy binomiális eloszlás
siker- egyet kivéve jót kapok

p(siker) = 27/135
n= 10
X= jók száma a 10 ből
képlet a fvtáblában

P(X=10) = (27/135) a tizediken szer (108/135) a nulladikon szor ( 10 alatt a 10) = 1,024 szer 10 a -7 en

P(X=0) = (27/135) a nulladikon szer (108/135) a tizediken szor ( 10 alatt a 0) = 0,107

P(X=3) = (27/135) a harmadikon szer (108/135) a hetediken szor ( 10 alatt a 3) = 0,201

P( x nagyobb egyenlő kettő)-------ez túl sok eset
felhasználjuk, hogy az összes val összege MINDIG 1.


P( )= 1- P(X=0)-P(X=1)= 0,624
0