Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
547
SOS!
Fizika feladatokban kérem a segítséget!

1. Azonos térfogatú vas és parafa golyókat merítünk víz alá. Melyik golyóra hat nagyobb
felhajtóerő?

2. Milyen mélyen lesz a hidrosztatikai nyomás nagysága benzolban 302,148 kPa?
(adatok: ƍ benzol = 0,88 kg/dm 3 , g = 9,81 m/s

3. Egy ismeretlen sűrűségű fémdarab súlya levegőben 24 N. A fémdarabot a 0,8 kg/dm 3
sűrűségű folyadékba merítve, 16 N súlyúnak mérjük. Mekkora a fém sűrűsége?

4. Vízzel telt edénybe belógatunk egy 0,4 dm 3 térfogatú fémhasábot. Mennyivel nő meg az
edény fenekére ható nyomóerő? A víz sűrűsége 1 g/cm 3 .

5. Vízzel telt edénybe belógatunk egy 0,4 dm 3 térfogatú fémhasábot. Mennyivel nő meg az
edény fenekére ható nyomóerő? A víz sűrűsége 1 g/cm 3 .

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
egyforma lesz a felhajtóerő
2.
p=ró·g·h
h=p/(ró·g)=302148/(880·9,81)=302148/8632,8=35m
0