Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1294
Egy háromszög oldalainak hossza a=7 cm, b=6 cm, c=5.5 cm. Határozzuk meg, hogy az fx szögfelező mekkora részekre osztja a c oldalt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7x+6x=5,5 /:13
x=0,423
7x=7*0,423=2,962 cm és 6x=6*0,423=2,538 cm-es részekre
0