Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
328
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
x+x+6=33
2x=27
x= 13,5
Másik rész: 19,5
1

x+x+6=33 cm
2x+6=33 cm
2x=27 cm
x=13,5 cm
Így 13,5 cm és 19,5 cm hosszúak

Csaba: x
András: 5x
Béla: x+10
Összesen
7x+10=360 forint
7x=350 forint
x=50 forint
Így Csabának 50, Andrásnak 250 és Bélának 60 forintja van
1

5x+x+x+10=360
7x=350
x= 50

Csaba: 50ft
András: 250 Ft
Béla: 60ft
1