Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi (pitagorasz tétel) (SOS)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
1. Feladat
a) A PQR háromszögben IQRI=28mm, IPRI=64mm. Számítsátok ki a PQ átfogó hosszát!
b) Legyen H az RP oldal középpontja és M az RQ oldal középpontja. Számítsátok ki a HM hosszát és hasonlítsátok össze a QP hosszával! (HM a háromszög középvonala).

2. Feladat
Számítsátok ki az a=5cm oldalú ABCD négyzet u átlójának hosszát!

3. Feladat
Számítsátok ki az a=6cm oldalú szabályos háromszög magasságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
-1