Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A négyzet területe mindkét esetben 0,5*0,5 = 0,25 m²

Egy kis kör területe:

r²*π (r a kör sugara) vagy

(d/2)²*π (d a kör átmérője)

d= 0,5 m / 2 = 0,25 m
(d/2)²*π = (0,25/2)²*π = 0,049 m²

A 4 kis kör területe 4-szer ennyi: 4*0,049 m²= 0,196 m²

A keret a négyzet területe - a 4 kis kör területe = 0,25 m² - 0,196 m² = 0,054 m²


A nagy kör területe:
d=0,5 m
(d/2)²*π = (0,5/2)²*π = 0,196 m²

A keret a négyzet területe - a nagy kör területe = 0,25 m² - 0,196 m² = 0,054 m²

Tehát a piros üveg területe és az ólomkeret területe mindkét esetben ugyanakkora.
2