Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
328
1. Oldd meg a következő egyenletet,egyenlőtlenséget!
A. -7+7x=8-8x
B. 3x-5x+4+6x=32
C. 2x-11-9x+2>61
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A.
-7+7x=8-8x /+8x
-7+15x=8 /+7
15x=15 /:15
x=1

B.
3x-5x+4+6x=32
4x+4=32 /-4
4x=28 /:4
x=7

C.
2x-11-9x+2>61
-7x-9>61 /+9
-7x>70 /:(-7)
x>-10
Módosítva: 6 éve
1