Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell a konvex sokszög oldalainak számát kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1575
Hány oldalú az a konvex sokszög, amelyben az átlók száma 27?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
konvex
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
[n(n-3)]/2=27
n²-3n-54=0
N=[ 3+-√9-4(-54)]/2 = 9

9 oldala van
0