Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek léci

Főoldal » Általános iskola » Matematika
371
. Melyik számpár lesz az alábbi egyenletrendszer megoldása
2x-7y=-17
5x+y=13
a) (-5; 1); b) (1; 4); c) (2; 3); d) (0; 0).
segitséget köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
y=13-5x
2x-7(13-5x)=-17
2x-91+35x=-17
37x=74
x= 2
y= 3
Számpár(2;3)
0