Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA MEGOLDÁSA.SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
446
Csatoltam képet köszönöm!
Füzetbe kell aki tud csatoljon képet előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek matematika ssos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A palást területe egy téglalap területe, amelyiknek a hosszabbik oldala a kör kerülete, a rövidebbik oldala pedig a henger alkotója.

b = 2*r*π = 2* 4 cm * π = 25,12 cm

palást területe = 25,12 cm * 5 cm = 125,6 cm²

Az egész henger felszínéhez a palást tartozik és az alsó és felső kör területe:
A két kör területe:
2 * r²*π = 2* (4 cm)² * π = 100,48 cm²

Az egész doboz (henger) felszíne: palást területe + a két kör területe = 125,6 cm² + 100,48 cm² = 226,08 cm²
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet.
1