Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
697
A következő feladatban lenne segítségre szükségem:
Két szabályos játékkockával egyszerre dobva, A jelentse azt az eseményt, hogy legalább az egyik kockával páratlan számot, B pedig azt hogy mind a két kockával ugyanazt a számot dobtuk. Hány lehetséges kimenetele van van a B+A eseménynek?
Nagyon megköszönném ha valaki segítene, ez az anyag egyáltalán nem megy.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
11 21 31 41 51 61
12 22 32 42 52 62
13 23 33 43 53 63
14 24 34 44 54 64
15 25 35 45 55 65
16 26 36 46 56 66

A táblázatból leolvasod, hogy az A és B eseménynek hány kimenetele van, azután meg megszámolod, hogy hány olyan kimenetel van amikor mindkét esemény egyszerre teljesül.

A: 11, 12, 13, 14, 15, 16, 21, 23, 25, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 41, 43, 45, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 61, 63, 65 --> 27 kimenetel
B: 11, 22, 33, 44, 55, 66 --> 6 kimenetel
A·B= 11, 33, 55 -->3 kimenetel
A+B= 27+6-3= 30 kimenetel
0