Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszö belső szőgei

Főoldal » Általános iskola » Matematika
598
Egy háromszög belső szőge 70°. A másik két belső szög aránya 5 : 6. Mekkorák a háromszög belső szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5x+6x+70 fok=180 fok
11x=110 fok
x=10 fok
Így a belső szögei: 50 fok, 60 fok, és 70 fok
0