Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
517
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
fagyáshő azt jelenti, hogy miközben az anyag megfagy, 1 kg-ja ennyi energiát ad le.

Lfagy = 59 kJ / kg
m= 1,8 kg

Q = Lfagy * m = 59 kJ / kg * 1,8 kg = 106,2 kJ -lal csökken az ón energiája fagyás közben.
1