Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Reakció egyenlet!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
496
Hello valaki segitene ? Kellene nekem 2 reakció egyenlet , ahol a víz reagál az oxidokkal. ÉS egy kérdés mi keletkezik a reakció folyamán .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, reakcióegyenletek
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
H₂O + CaO = Ca(OH)₂ (ezt úgy is hívják: mész oltás)
víz + kalcium-oxid = kalcium-hidroxid

H₂O + K₂O = 2 KOH
víz + kálium-oxid = kálium-hidroxid

fém-hidroxidok keletkeznek.
2