Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1517
Hány db lottószelvényt kell kitölteni,ahhoz hogy biztosan legyen ötös találat
(5.számot kell bejelölni a 90. számból minden egyes lottó szelvényen)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
90 számból 5-öt kell kiválasztani.

P= 90! / [ (90 - 5)! * 5! ] = (90*89*88*87*86*85*84*...*3*2*1) / [ (85*84*83*...*3*2*1) * (5*4*3*2*1) ] = (90*89*88*87*86) / (5*4*3*2*1) = 43 949 268‬ db-ot.
2