Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol

283
Valaki letudná fordítani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

2
Szó szerint kell vagy csak hogy miről is van benne szó?
0

Lényegében egy török földalatti város városról van szó, amiről minden történelmi földrajzi dolgot leír amit tudni kell róla. De leírom szó szerint:
Derinkuyu egy település 9000 lakossal a Cappadocia területen Törökországban. Népszerű a turistáknak. Emberek ezrei jönnek hogy meglátogassák a föld alatti városát( itt az its Törökországra utal). Archeológusok 1965-ben fedezték fel és egy része még ma is nyilvános a közönségnek.
A 8 szintes földalatti város egy búvóhely volt az ősi keresztényeknek. Később menedékké vált a lakóinak a háborúk alatt a 6 és 7.szd-ban.
A területet vulkanikus tifából készítették, ami nagyon puha hogy dolgozni tudjanak vele. Elöször az építők kivájtak szellőzőaknákat. Majd földalatti vizet kerestek. Majd készítettek földalatti alagutat és kamrákat. Arra használták a szelőzőaknákat, hogy kivegyék a köveket és a földet.
Az élet nem volt könnyű a föld alatt. Hideg volt kb 7-8 fok a szellőzőaknák mellett, de melegebb lett ahogy tovább mentek. A nők elraktározták az ételt és főztek konyhákban. Számos család egy konyhát használhatott, hogy annyi füstöt csináljanak amennyi lehetséges. Készítettek bort és istállókat. Volt jó víznyerési rendszer. 1952ig az emberek a közeli falvakból ebből a kútból hozott vizet. A gyerekek egy föld alatti iskolába tanultak és az emberek rendszeresen jártak templomba. A föld alatti templom 10 m széles, 25 m hosszú és 2,5 m magas volt. Mikor veszélybe voltak, a lakók titkos alagutakon keresztül menekültek. Nehéz sziklákkal zárták el az utat.
Az emberek a 8.szd-ban elhagyták a várost. Azóta se él ott senki
0