Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
525
1.Végezd el a műveleteket!
a) (+4,5) · (-1,8) =

b) (- 6,9) : (-2,3) =

c) (-10/3) :(+ 5) =

d) ) =

2. Végezd el a mértékváltásokat!
a) 9,2 m3 = ................... dm3
b) 7,3 hl = ...............liter
c) 90 perc = ...............óra
d) 21000 g= .................kg


3. Végezd el az algebrai kifejezések összevonását!

4a + 3b - 2a + 5b + 7a - 6b =



4. Add meg az A és a B halazok unióját, metszetét! (Az ábra segít!)(ide van kép)

A = 1 ; 2 ; 3 ; 4 , 6 B = 1 ; 3 ; 5

Halmazok
5. Egy kör sugara 6,4 cm. Határozd meg a kör kerületét és területét! (Használhatod a kalkulátort!)


6. Számítsd ki a téglatest felszínét és térfogatát, ha az éleinek hossza:

a= 6 m

b= 4,5 m

c= 2,2 m

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. a) 8,1
b) 3
c) -0,666
2. a) 9200
b) 730
c) 1,5
d) 21
3. 9a+2b
4. metszet: 1;3;
unio: 1;2;3;4;5;6
5. K=2*3,14*6,4=4,19cm
T=3,14*6,4²=128,61cm²
6. V=a*b*c=6*4,5*2,2=59,4cm³
A=2*(ab+ac+bc)=2*(27+13,2+9,9)=2*50,1=100,2cm²
Módosítva: 6 éve
2

Nagyon megköszönném, ha megoldásnak jelölnéd
0